Sorana Cîrstea, pusă la colț de americani după ce a criticat-o pe Serena Williams: ”Are tupeu”

de: Beatrice Dumitru
25 09. 2023

Serena Williams a fost una dintre persoanele care au reacționat după aflarea verdictului Simonei Halep în cazul de dopaj și s-a dezlănțuit la adresa româncei. Sorana Cîrstea s-a implicat în scandal și a atacat-o pe fosta tenismenă, dar americanii nu au rămas datori și i-au dat replica lui ”Sori”.

Replica primită de Sorana Cîrstea din SUA

Simona Halep a fost suspendată patru ani după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2002, iar ITIA a transmis că intenția de dopaj a fost ”intenționată”. Serena Williams a postat imediat pe rețelele de socializare un mesaj interpretabil: ”8 este un număr mai bun”.

Sorana Cîrstea s-a implicat în scandal și i-a luat apărarea Simonei Halep. Ea s-a referit la reacția ironică pe care a avut-o Serena Williams după anunțul ITIA despre verdictul în cazul Halep. ”Sori” a spus despre fosta tenismenă din SUA că ”a avut mereu această aroganță. Nu a acceptat când cineva a putut să o bată sau când cineva i-a luat un titlu”.

Simona Halep și Serena Williams la Wimbledon 2019.

Afirmația Soranei Cîrstea, locul 25 WTA, a ajuns și peste ocean și a primit și replica. Jurnalistul Matt Dowell, de la Fox Sports, a reacționat pe rețelele sociale și a scris că tenismena din România are tupeu să spună așa ceva despre Serena Williams.

„Surprins să văd că oamenii s-au concentrat m ai mult pe tweet-ul Serenei Williams, decât pe suspendarea Simonei Halep pentru dopaj, mai ales după toate informațiile publicate săptămâna trecută.

De asemenea, Sorana are tupeu să facă aceste afirmații despre Serena, în condițiile în care i-a luat doar 7 game-uri în trei meciuri.„, a scris jurnalistul pe platforma fostul Twitter.

Citește și: Sorana Cîrstea, șocată după ce Simona Halep a fost depistată dopată: ”Poate sunt puțin paranoică, dar nu este de joacă”

Țiriac jr., atac la Serena Williams

Fiul lui Ion Țiriac a intrat și el în război cu Serena Williams după atacul acesteia la adresa Simonei Halep. El a distribuit mai multe mesaje cu trimitere la fostul lider mondial din SUA și la o perioadă în care aceasta s-ar fi dopat.

Țiriac jr. a publicat o listă cu substanțe, publicată în 2016 de hackerii ruși de la ”Fancy Bears”, care au inclus-o pe Serena pe lista jucătoarelor care ar fi consumat substanțe interzise cu acordul Agenției Mondiale Anti-Doping.

Citește și: Ilie Năstase o desființează pe Serena Williams după ironia la adresa Simonei Halep: ”Să admită că au prins-o și pe ea”

”Ca să fie clar, toate sunt ”excepții speciale”, date timp de zeci de ani aceluiași individ. Aceștia sunt steroizi și alte suplimente hormonale interzise! Ce fac ele pentru un sportiv? (…)

Dacă vrem să vorbim despre cifre, înainte să întrebi despre numărul 8, hai să întrebăm despre numele de la 1 la 23 ”campioano’”, a scris Țiriac jr. pe contul de Instagram, după reacția Serenei Williams.

Răspunsul Simonei Halep pentru Serena Williams

Simona Halep nu i-a rămas nici ea datoare Serenei Williams și i-a răspuns după ce americanca și soțul ei s-au dezlânțuit după decizia tribunalului Sport Resolution.

Cred că toată lumea are dreptul să mă judece, pentru că tribunalul a decis că este vina mea. Cineva mi-a spus azi că jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut”, a declarat Simona Halep, săptîmâna trecută, într-un interviu pentru Front Office Sports.

Citește și: Simona Halep desființează raportul celor de la ITIA: ”M-au judecat pe scenarii”. Explicațiile sportivei

Tribunalul independent Sport Resolutions a găsit-o vinovată pe Simona Halep de încălcarea a două articole din regulamentul anti-doping: prezența roxadustatului în urină și nereguli în pașaportul biologic.